Fără categorie

Care-i parola la wi-fi?

 

Mergem în cafenele, ni se aduc meniurile, ni se ia comanda și întrebăm mă scuzați, care e parola la wi-fi?, o primim, deschidem Facebookul sau orice altă aplicație, ne verificăm e-mailurile, mai zâmbim celor cu care suntem, timp în care și ei țin privirile ațintite în telefon, în tabletă, în laptop…

Nu cred că e un scenariu necunoscut. Se repetă în fiecare zi, în fiecare oraș mare sau orășel, în grupul fiecăruia dintre noi, la un moment dat. Nu știu dacă-i neapărat o dependență, cât o rutină. O rutină care nu ne face bine, o rutină care nu face bine comunicării și interrelaționării. O rutină care anulează, până la urmă, scopul inițial al ieșirii, adică acela de a mai sta de vorbă cu cineva, de a mai povesti, de a evada din rutina personală. Fără să vrem, ajungem la o altă rutină și când vrem să scăpăm de cea arhicunoscută.

Asta nu cred că mai e o ieșire în oraș for fun. Nu zic, e distractiv și să dăm scroll pe Facebook și să ne amuzăm la unele glume sau la orice altceva care ne face să râdem, dar parcă mai distractiv ar fi să râdem și cu cel sau cu cei care stau la aceeași masă cu noi chiar în acele momente. Da’ nu există live-uri și pe Facebook?! Și pe Youtube chiar! Există și sunt faine pentru fiecare dintre noi anumite tipuri de live-uri, dar fain ar fi să nu uităm de cei cu care am ieșit nu doar ca să stăm la o masă și să butonăm, ci să trăim acele momente. Doar n-am ajuns să trăim doar online!

Nu critic, nu judec. Constat. Constat că și eu mă rătăcesc, câteodată, în rutina asta și încerc să spun și să pun stop. Din respect pentru cei cu care sunt la masă și din dorința de a comunica pe bune și când suntem face to face. Ne scriem multe rânduri online, așa că hai să vorbim și când suntem face to face! Doar n-om fi timizi!

Sunt total de acord cu existența wi-fi-ului în spațiile publice. E util. E util când vrem să lucrăm, util când chiar trebuie să verificăm ceva, util chiar și când vrem să le arătăm și prietenilor cu care suntem afară cel mai amuzant filmuleț pe care l-am văzut în ultima perioadă. E util în multe situații. Dar hai să punem stop după ce facem toate astea, atunci când mai suntem cu cineva și nu cu motiv de lucru/treabă, ci doar așa, for fun, și să și vorbim. Face to face, în direct! 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.