Ce vrei să devii? Un om bun…

06/02/2017 adelina 0 min read No Comments

Ce vrei să devii? Un om bun…

06/02/2017 Adelina 2 min read No Comments

Am spus și mi-am spus de mai multe ori că vreau să devin un om bun. Bunătatea este una dintre valorile pe care le am și spre care țintesc, căci am învățat că face bine sufletelor. Nu doar sufletului meu, ci și sufletelor celor din jurul meu. Cred că bunătatea e o stare de armonie de care avem nevoie cât mai des cu putință.

Am spus și mi-am spus că vreau să devin un om bun știind că este greu să fiu mereu un om bun. Să fiu permanent într-o stare de armonie cu mine însămi și cu toți din jurul meu nu e atât de simplu… și recunosc asta. Nu am gândit întotdeauna numai lucruri care să îmi creeze un confort psihic, dar mai ales liniște interioară. Nu am răspuns mereu așa cum ar fi fost bine să răspund celor care, până la urmă, nu aveau nicio vină pentru starea în care mă aflam eu. Nu am încercat mereu să fac mai mult pentru a face un bine, fără a aștepta ceva în schimb. Nu mi-am propus nimic din toate astea, nu am vrut să fac rău și nici să fiu irascibilă sau impulsivă; doar mi-am pierdut autocontrolul sau l-am neglijat, fără să vreau, firește.

Spun și îmi spun că vreau să devin un om bun, un om mai bun cu fiecare zi și cu fiecare experiență pe care o trăiesc. Spun și îmi spun știind că nu am fost mereu un om cu adevărat bun și că nu voi putea fi mereu un om cu adevărat bun – deocamdată. Conștientizez asta. Știu că bunătatea vine în mod natural, ea niciodată nu trebuie să devină forțată. Dar mai știu și că bunătatea vine și din autoeducație, din autocontrol și din dorința de a fi în armonie cu noi și cu lumea în care trăim și cu lumea lângă care trăim.

Ce vrei să devii?

Un om bun.

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×