perspective

Crăciunul și sentimentul acasă

Față de anul trecut, sentimentele mele legate de Crăciun nu s-au schimbat. Pentru mine, Crăciunul continue să însemne acasă. Mă cuprind aceleași emoții ca acum un an, doar că sunt mai intense. O fi timpul ”vinovatul”, fiindcă cred să se produc schimbări înlăuntrul nostru în fiecare zi. Poate că sentimentul acasă se cuibărește în adâncul ființei mele și fiindcă acum sunt studentă și nu mă întorc la finalul fiecărei zile în locul în care mi-am trăit copilăria și adolescența. Nu-i văd pe ai mei în fiecare zi, iar conversațiile telefonice nu o să înlocuiască niciodată discuțiile față în față, în care pot să le văd zâmbetele, nu doar să le aud sau să le ghicesc. Nu mă mai joc în fiecare dimineață și în fiecare seară cu ghemotocul negru care continuă să îmi facă viața frumoasă doar atunci când mă gândesc la ea. Sau când îmi trimit ai mei poze cu ea. Nu mai sunt în fiecare zi în orașul ale cărui pulsații le știu încă de când eram o mogâldeață. De când a început facultatea am venit acasă des. Unii ar spune foarte des. Mi-e bine la facultate, chiar îmi e. Și zilele de acolo miros a acasă fiindcă e cu mine omul lângă care mă simt ca acasă. Și ne leagă și faptul că în amândoi pulsează sentimentul acasă. 

Mereu sunt acasă, chiar dacă nu și fizic. Crăciunul însă este o sărbătoare atât de vie și atât de frumoasă care ne dă șansa să fim împreună, și fizic, acasă. Să stăm cu toții de vorbă, să zâmbim, să ne zâmbim, să povestim… Crăciunul e și povești. Poate că nu spuse la gura sobei pentru toată lumea, căci nu toți îl petrecem la țară, dar cu aceeași senzație ca și când ar fi spuse la gura sobei. Crăciunul e și reamintirea a ceea ce a fost cândva și a ceea ce am trăit cândva – aici mă gândesc, inevitabil, la copilărie. Crăciunul are parfum de copilărie.

Familie, povești și zâmbete împărtășite, iz de copilărie… Pe fundal, se aud colinde. Toate se petrec acasă. Și e lumină, câtă lumină, și nu doar de la luminițele din brad… Acesta-i, pentru mine, Crăciunul.

Crăciun cu liniște și bucurii vă doresc 🙂

 

P.S.: Dacă nu ninge, măcar să mă bucur de zăpada din fotografie…

 

sursă foto

 

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-i dai un share :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *