Fără categorie

Frumusețea înseamnă autenticitate

Acum câteva săptămâni, am descoperit pe Facebook o pagină care mi-a atras atenția, și anume The Atlas of Beauty. Mă tot uitam pe fotografiile postate și eram pur și simplu uimită de tot ceea ce vedeam și citeam, de poveștile prezentate în descriere, dar mai ales de poveștile pe care chiar fotografiile le spuneau. Nu degeaba se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte.

Despre ce este vorba, până la urmă? Am descoperit că The Atlas of Beauty este un proiect fotografic care constă în surprinderea frumuseții feminine. Autoarea lui, căci este vorba despre o ea, a inițiat acest proiect cu scopul de a arăta că frumusețea înseamnă autenticitate, înseamnă diversitate, înseamnă naturalețe, înseamnă, în esență, a fi noi, așa cum suntem cu adevărat, cu perfecțiuni, dar și cu imperfecțiuni. Frumusețea nu constă în numărul de kilograme, nici într-un corp considerat ca fiind perfect, frumusețea nu constă în a fi îmbrăcat într-un anume fel. Frumusețea nu e nimic din toate acestea, după cum se poate vedea în fotografiile artistei pe care, personal, o admir foarte mult pentru ceea ce face și pentru felul în care face ceea ce face – cu sinceritate, cu dăruire și cu talent. Frumusețea este pretutindeni și nu are niște criterii anume. Frumusețea este în noi.

Cine este autoarea proiectului? Ei bine, este vorba despre o româncă pasionată de fotografie, care a decis să călătorească prin toată lumea pentru a-și împlini visul, acela de a surprinde frumusețea feminină în cât mai multe ipostaze. Numele artistei, căci vorbim despre o artistă, este Mihaela Noroc. Nu cred că e vorba de noroc în ceea ce face ea. Este o alegere, un har, un vis pe care și-l asumă. E atât de frumos când oamenii fac ceva, fac ceva pe bune, pentru visurile lor… Pur și simplu transmit energie și vibrații pozitive prin ceea ce fac, prin ceea ce arată.

Ce m-a atras la The Atlas of Beauty? Scopul proiectului, acela de a promova diversitatea și autenticitatea, de a ne face să înțelegem că frumusețea nu are niște criterii. M-a atras proiectul în sine, dar și alegerea pe care artista a făcut-o.

Uneori, un vis vine dintr-o idee. Un vis înseamnă o alegere. Îmi place să văd oameni care își asumă propriile alegeri.

(imagine creată cu http://pablo.buffer.com)

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
error

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.