O pereche de role sau o lecție reamintită

10/12/2017 adelina 0 min read No Comments

O pereche de role sau o lecție reamintită

10/12/2017 Adelina 2 min read No Comments

Ieri dimineață, eram afară, prinsă în gândurile mele. La un moment dat, aud râsete de copile venind din spatele meu. Nici nu apuc să întorc capul, că ele și trec pe lângă mine. Tot într-un zâmbet. Când le văd în fața mea, la câțiva metri distanță, îmi dau seama care e motivul bucuriei lor: se plimbă cu rolele. Și nu oricum. Cu o singură pereche de role. Una poartă o rolă într-un picior și o gheată în celălalt. Cealaltă fetiță, aidoma. Se țin de mână, merg una lângă cealaltă, fără să se întreacă. Și râd cu o bucurie vie, specifică vârstei.

Două copile care împart o singură pereche de role.

Am rămas cu imaginea asta în suflet. Și nu doar cu o imagine, ci și cu o lecție. Cine ar fi crezut că o simplă pereche de role poate schimba cu totul cursul gândurilor mele?

E vorba despre a împărți ceva din ceva-ul nostru. De a dărui celui de lângă noi măcar o clipă. O clipă de bucurie. O clipă de bucurie, credeți-mă, nu e niciodată puțin. E mai mult decât am crede. Poate fi clipa de bucurie care a înseninat întreaga zi a celuilalt. Clipa de bucurie care i-a luminat sufletul.
Putem dărui un zâmbet, o vorbă caldă, un mesaj din suflet într-un moment neașteptat. Fără să așteptăm ceva în schimb. Bunătatea nu e un act care funcționează pe principiul îți dau, aștept să-mi dai.

Putem să ne împărțim perechea de role cu celălalt. Poate că nu vom avea aceeași viteză ca atunci când purtăm ambele role. Dar o rolă și zâmbetul celuilalt înseamnă mult mai mult decât ambele role în picioarele noastre.

sursă foto

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×