O relație nu e doar ”te iubesc”-uri și fluturi în stomac

30/07/2016 adelina 0 min read No Comments

O relație nu e doar ”te iubesc”-uri și fluturi în stomac

30/07/2016 Adelina 4 min read No Comments

O relație nu e doar te iubesc-uri și fluturi în stomac sau în suflet sau desenați pe scrisori pentru omul drag.

O relație nu e doar trandafiri aduși în mod neașteptat.

O relație nu e doar o cină romantică de care să se bucure ambii parteneri.

O relație nu înseamnă doar mesajele de bună dimineața și de noapte bună.

O relație nu e doar plimbări în doi până la miezul nopții și dincolo de el.

O relație nu e doar atât. O relație înseamnă și toate cele enumerate mai sus – firește, din punctul meu de vedere – dar e și mai mult. Mult mai mult.

O relație înseamnă și încredere. Și aici nu mă refer doar la în convingerea în faptul că omul în fața căruia te-ai descoperit total și te-ai dăruit în toată simplitatea ta, cu toată esența ta, nu te va înșela sub nicio formă. O relație înseamnă și încrederea în tine. În tine, ca om, ca partenerul potrivit. Încrederea că poți să-l faci fericit pe cel de lângă tine, că poți să-l ajuți, că poți să-i fii atât iubit, cât și cel mai bun prieten. Încrederea în faptul că sufletul tău îi va ține mereu în brațe sufletul, indiferent dacă-i soare sau furtună. O relație înseamnă și încrederea în omul drag. Încrederea în ceea ce reprezintă el, atât ca om, cât și ca partener. Încrederea în aptitudinile lui, în visurile lui, în speranțele lui. Încrederea în faptul că el este cel care printr-un simplu zâmbet îți poate aduce răsăritul în suflet. O relație înseamnă și încrederea în voi. În voi, ca întreg. Încrederea în voi, ca oameni, ca suflete, ca trupuri, ca minți ce vă completați și vă armonizați. Încrederea în viitorul vostru. Încrederea că puteți. Încrederea că veți lupta. Mereu. Încrederea în iubirea voastră necondiționată.

O relație înseamnă și respect. Nu vorbesc doar de respectul lui de a deschide ușa celei dragi sau de a-i oferi prioritate în situații asemănătoare. O relație înseamnă să-l respecți pe celălalt pe deplin, așa cum este el, cu toate perfecțiunile și imperfecțiunile lui, cu alegerile lui, cu visurile lui, cu pasiunile lui, cu nevoile lui. Să-l respecți atât pentru ceea ce este el, ca om, luat individual, cât și pentru ceea ce este ca partenerul tău. Să-i respecți opiniile și să i le asculți. Să respecți lucurile pe care le stabiliți împreună în relația voastră. Să respecți timpul petrecut împreună. Să respecți și timpul de care are nevoie doar pentru el, din diverse motive: responsabilități, hobby-uri, odihnă și așa mai departe. Și, la rândul tău, să fii respectat(ă), căci altfel nu se poate.

O relație înseamnă și comunicare. Și, iar, aici nu mă refer doar la sms-urile care vin unul după celălalt sau la conversațiile de ore-n șir. Aici vorbesc de acea formă de comunicare totală. O relație înseamnă să știi să comunici lucrurile pe care vrei să i le spui celuilalt fără să-l afecteze. Să comunici sincer, fără ascunzișuri, fără exprimări pompoase prin care se pierde esența. Să comunici totul, fără reținere că vei fi judecat, căci într-o relație nu se judecă niciodată, ci se înțelege. Să poți să comunici orice, de la lucrurile mărunte la cele mai importante. O relație înseamnă comunicarea dintre suflete și minți, compatibilitatea dintre ele în această comunicare totală.

O relație înseamnă și creștere. Creșterea indivuduală, creșterea în doi, creșterea relației în sine. Doi oameni care se iubesc și luptă pentru relația lor vor evolua întotdeauna. Iubiții nu stagnează. În timp, conștientizează anumite lucruri și încep să se maturizeze nu doar datorită vârstei, ci datorită experiențelor pe care le trăiesc. Zic de creșterea individuală pentru că iubirea ne face oameni mai buni, mai înțelepți, mai înțelegători, ceea ce înseamnă și o maturizare personală, pe lângă cea care vă include pe amândoi, luați împreună.

O relație înseamnă și timp. Nu doar timp petrecut împreună. Înseamnă timp valorificat. Timp pentru voi și pentru sufletele voastre. Timp pe care să-l trăiți cu adevărat, nu doar în care să stați. Timp în care să creșteți. Timp în care să comunicați total. 🙂 Timp în care să învățați și să vă învățați. Timp de care să vă bucurați. Timp pe care să știți voi să-l faceți al vostru.

O relație înseamnă, înainte de toate, și iubire. Doar că o relație nu înseamnă doar iubire. O relație nu poate fi doar din iubire, dar nici încrederea, respectul, comunicarea, creșterea și timpul nu pot fi fără iubire.

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×