perspective

Relații ca în povești?

Sunt oameni care își doresc o relație ca în povești, o relație care, pentru majoritatea, înseamnă numai zâmbete, numai glume, ieșiri prin oraș, filme văzute împreună, discuții până la miezul nopții, surprize, lucruri simple care fac viața mai frumoasă și care ne fac să ne simțim iubiți, apreciați, respectați, înțeleși. Toate lucrurile astea ne fac să ne simțim fericiți, să fim un zâmbet, să transmitem energii pozitive din toată ființa noastră.

Cred că expresia o relație ca în povești s-ar traduce, în cazul ăsta, prin o relație numai cu bune. Ori, dacă înțelegem expresia așa, nu există o relație ca în povești.

În postarea asta, nu vreau să susțin vorba aceea care spune că dragostea înseamnă și suferință, cu toate că este adevărată. Și nu mă refer la suferința cauzată de cel iubit. Mă refer chiar și la faptul că atunci când cel iubit suferă, suferința se împarte la doi. Când iubești, te doare durerea celuilalt. Te doare neputința lui. O simți ca și cum ar fi a ta. Și, într-un fel sau altul, este și a ta.

Nu există o relație numai cu bune. Există momente, zile, săptămâni, luni numai cu bune. Nici măcar o relație bazată pe iubire totală, pe respect, pe comunicare, pe înțelegere și pe susținere reciprocă nu are soare la infinit.

Chiar și într-o astfel de relație, sunt ploi de scurtă durată sau furtuni. Sunt momente în care cel iubit e la pământ, în care aripile îi sunt neputincioase și în care îl doare sufletul. Pentru că o relație înseamnă doi, nici tu nu poți fi fericit. Sunt momente grele pentru o relație, momente care trebuie trăite, depășite și în urma cărora, împreună, vă veți ridica. Nu pleci doar fiindcă îți dai seama că omul tău e vulnerabil și are și zile în care are nevoie de ajutorul tău mai mult ca oricând.

Sunt momente în care aveți de luptat cu tot ceea ce sunteți voi, împreună. Momente în care vă țineți strâns de mână, în care continuați să rămâneți cu sufletele îmbrățișate. Momente care trebuie înfruntate. Momente care apar fiindcă o iubire e și încercată, la un moment dat. Momente care nu sunt create de voi.

Sunt momente în care înțelegeți că nu aveți o relație ca în povești, dar aveți o relație adevărată, care trăiește prin voi, prin iubirea voastră sinceră, neschimbată, și prin care trăiți.

Dacă expresia o relație ca în povești este înțeleasă ca fiind o relație perfectă, atunci eu cred că nu există, în realitate, așa ceva.

Dacă înțelegem că și poveștile înseamnă luptă, sacrificii, încercări și puterea de a fi lângă cel iubit și în momentele cele mai grele, atunci da, există relații ca în povești. Povești de care trebuie să avem grijă. Sau, mai bine zis, relații de care trebuie să avem grijă.

 

(fotografie: https://unsplash.com/)

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-i dai un share :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *