Scriu și sunt fericită

22/01/2017 adelina 0 min read No Comments

Scriu și sunt fericită

22/01/2017 Adelina 2 min read No Comments

Zilele astea mi-am dat seama că mi-am găsit echilibrul în ale scrisului. Inspirația pare să mă viziteze destul de des, aproape zilnic, iar când nu o face ea, mă duc eu să o trag de mânecă și-i zic: Hai, nu crezi că e timpul să ne-ntâlnim și noi să-mblânzim cuvinte?

Nu mai aștept să vină momentul potrivit pentru a scrie ideea potrivită. Dacă ideea există, atunci momentul potrivit e chiar acum, în clipa prezentă. Am obosit să mai stau să analizez orice idee, să mă gândesc și să mă răzgândesc ca, într-un final, să ajung de unde am plecat – în punctul în care foaia e goală și eu neputincioasă.

Mă agăț orice idee care îmi vine, indiferent cum e ea, și scriu. O notez măcar, ca să nu o uit. Scriu oriunde îmi e la îndemână: la școală, în mașină, acasă, în notițele telefonului, pe ultima foaie a caietului sau pe laptop. Nu mai am pretenții să fiu singură, acasă, și să-mi creez mediul potrivit pentru a scrie. Dacă ideea e, trebuie să mă agăț de ea și s-o scriu. Să nu o pierd, să nu o las să-și piardă din strălucire, să nu plece… Nu mai stau să o analizez din toate punctele de vedere.

Scriu. Scriu cu sufletul, cu mintea, cu tot ce sunt. Scriu mulțumitor, mai puțin bine sau prost. Dar scriu. Iar asta contează enorm pentru mine. Simt că m-am regăsit pe deplin în ale scrisului, iar regăsirea asta a început undeva prin perioada liceului.

Timp de doi ani, prin gimnaziu, am avut o pauză serioasă în care mințeam că scriu. Mințeam și mă mințeam. Da, recunosc, nu am scris nimic, cel mult niște cuvinte aruncate pe foaie, și alea mâzgălite sau tăiate apoi. Aveam prea multe pretenții și gândeam excesiv. Credeam că nimic nu e bun. Credeam că niciodată nu am dispoziția necesară de a scrie. Am suferit în tot timpul ăsta în care credeam că mi-am pierdut cuvintele, am plâns, m-am enervat, m-am simțit neputincioasă. Nu le-am pierdut. Niciodată.

Acum simt că m-am regăsit… și e atât de bine! Nu mă forțez să scriu. Pur și simplu nu mai am atâtea pretenții, nu mai gândesc în exces, nu mai analizez în exces orice idee.

Scriu, scriu, scriu… și-s fericită!

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×