Suntem, oare, lipsiți de romantism?

08/07/2016 adelina 0 min read No Comments

Suntem, oare, lipsiți de romantism?

08/07/2016 Adelina 2 min read No Comments

 

Poate că nu mai trăim în acea perioadă în care îndrăgostiții își scriau scrisori lungi, metaforice, pline de sensibilitate, prin care să-și mărturisească sentimentele. Poate că nu mai sunt parcurile pline de perechi care se plimbă timide sub copacii înfloriți, împletindu-și cu emoție degetele. Poate că fetele nu mai găsesc flori și scrisori în băncile de la școală, lăsate acolo special pentru ele. Unii ar spune că romantismul lipsește cu desăvârșire în zilele noastre, alții poate ar spune că nici iubirea nu mai e ce era odată…

Și totuși, cum poate iubirea să se schimbe? Iubirea nu s-a schimbat, ea e mereu aceeași, la fel de puternică, la fel de pură și la fel de înălțătoare.

Încă văd, în unele zile, câte un băiat sau un bărbat ducând iubitei trandafirul roșu. Încă văd bărbați la florărie căutând floarea potrivită pentru femeile lor iubite. Și nu-i văd doar în luna februarie sau în luna martie, nu înțelegeți greșit. 🙂

Încă văd cupluri care își cumpără împreună înghețată și, ca niște copii, gustă unul din aroma celuilalt. Am văzut atât tineri, cât și cupluri cu o iubire de ani buni în spate – nu o pot numi bătrână, fiindcă iubirea nu îmbătrânește niciodată.

Încă văd adolescenți ținându-se de mână și zâmbindu-și cu gura și cu sufletele până la urechi.

Încă văd cupluri în parc – e drept, n-or fi la fel de multe, ca pe vremea părinților sau a bunicilor noștri – care se privesc adânc și își mângâie cu dragoste chipurile.

Încă văd cupluri în cofetării sau restaurante care vorbesc, care își zâmbesc, care râd, care trăiesc momentul lor. Poate că sunt și unii care butonează încontinuu telefoanele și își mai aduc aminte de prezența celuilalt de-abia când vor să facă un selfie împreună, dar încă există aceia care lasă, pentru câteva ore, tehnologia departe și trăiesc timpul petrecut în doi.

E drept, poate că oamenii nu-și mai trimit scrisori, deși cred că nu au dispărut cu totul… Scrisorile sunt frumoase, sincere, puternice, pline de emoție, însă tind să cred că și un sms sincer, cu un Bună dimineața, dragul meu/draga mea! Te iubesc! scris din toată inima, poate fi la fel de încântător.

Emoția, iubirea, romantismul nu au dispărut. Iubirea e aceeași, nu se poate schimba. Se schimbă locurile, modul în care spunem/scriem unele lucruri, activitățile… Nu dispar definitiv nici cele de-altădată, ci sunt însoțite și de altele.

Îmi permit, așadar, să declar: romantismul nu a dispărut! 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×