Toți oamenii se schimbă

24/01/2017 adelina 0 min read No Comments

Toți oamenii se schimbă

24/01/2017 Adelina 2 min read No Comments

Toți oamenii se schimbă – ăsta-i adevărul. Nimeni nu rămâne la fel toată viața. Nimeni nu rămâne la fel nici măcar pe parcursul unui an. Trecem prin transformări permanent – fizice, psihice, sufletești. E un lucru firesc.

Ne e frică de schimbările celor din jurul nostru fiindcă am ajuns să înțelegem greșit sensul cuvântului schimbare. Din priviri, parcă ne rugăm de cei pe care îi iubim să nu se schimbe niciodată fiindcă ne e frică să nu-i pierdem. Asociem, în mod eronat, ideea de schimbare cu ceva negativ care-i determină pe oameni să fie într-un mod care nouă nu ne face bine. Unii promit că nu se vor schimba, dar eu zic că e imposibil.

Toți ne schimbăm. E normal. Creștem, ne maturizăm, trăim experiențe care ne schimbă viziunea, trăim emoții care ne fac sufletul să simtă mai profund unele lucruri, începem să înțelegem mai bine anumite situații.

Schimbarea e firească, necesară și frumoasă. Vorbesc de schimbarea pozitivă, de schimbarea în bine! Aici este problema noastră: credem că orice schimbare aduce ceva rău, ceva care îi poate îndepărta pe cei dragi de noi. Ne e frică de schimbare. De fapt, ne e frică de schimbarea în rău. Dar de ce nu gândim că există și schimbare în bine?

Sunt atâția oameni care evoluează zi de zi, care își schimbă viziunile tocmai fiindcă se maturizează și încep să vadă cu ochii sufletului lumea care îi înconjoară. Există oameni care încep să gândească și să simtă profund. Sunt oameni care cresc, care se autoeducă și se dezvoltă permanent. Nu-i asta tot o schimbare?

Și eu m-am schimbat. Nu mai sunt aceeași de la 13-14 ani, nu mai sunt aceeași de la 17 ani, nu mai sunt aceeași de acum câteva luni. Poate că nu conștientizez, dar e posibil să nu mai fiu aceeași nici măcar aceeași de săptămâna trecută. Se petrec transformări în interiorul meu, în mintea mea, în sufletul meu. Cu fiecare conversație purtată, cu fiecare emoție trăită, cu fiecare carte citită, cu fiecare text scris… Esența însă rămâne aceeași.

Poate că experiențele neplăcute ne fac să vedem schimbarea doar ca pe ceva negativ, însă eu cred că schimbarea e frumoasă. Desigur, schimbarea în bine, în mai bine. Schimbarea cu sensul de autoeducație, de dezvoltare, de apropiere de cea mai bună versiune a noastră. Versiune care să nu-i afecteze deloc pe cei pe care-i iubim și care ne iubesc și care să nu ne îndepărteze de ei.

Fiindcă nu toți oamenii care se schimbă pleacă sau devin reci.

(imagine preluată de pe https://unsplash.com/)

 

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l împărtășești și altora 🙂
Adelina

All posts

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvinte-cheie

×